Redactie 21 december 2017

VLISSINGEN – Vandaag heeft Radio 2 5 9 zijn programmering voor januari t/m juni 2018 bekendgemaakt.

In de nieuwe programmering zitten een aantal kleine wijzigingen, zo komt er op de woensdag een programma met uitsluitend Duitse schlagers en gaat het format volledig op de schop.

De grootste wijziging zit echter in de live gepresenteerde programmering, waar er vorige week nog gespeculeerd werd dat Fabian Spierings misschien wel van de zender zou verdwijnen omdat zijn huidige programma al enkele weken niet te horen is. Blijkt nu dat Spierings in 2018 terugkomt met een geheel nieuw programma, in “DIT IS FABIAN!” behandeld hij naar eigen inzicht de actualiteit van de dag. Ook verhuisd Spierings naar een ander tijdsblok, waar hij nu zijn huidige programma “Spierings in de middag” maakt op dinsdagmiddag tussen 16:00 en 18:00 verhuisd zijn nieuwe programma naar het blok 14:00 tot 16:00. Spierings geeft zelf aan dat dit makkelijker te combineren is met overige werkzaamheden.

Naast Fabian Spierings wil Radio 2 5 9 is 2018 meer presentatoren gaan aantrekken om een breder liveprogramma aanbod te kunnen bieden aan zijn luisteraars.

De nieuwe programmering zal ingaan op maandag 8 januari 2018, en wordt binnenkort gepubliceerd op de website.